LOGO_circle-1.jpg
  • Instagram
AJH-A_The Bowery_0335_RT.jpg

THE BOWERY

WILLOUGHBY BOUTIQUE MIXED USE

In the late 1800’s Willoughby was a brick making hub with a variety of manufacturers being located in the area.

The existing rich tapestry of crafted brick buildings, many of them heritage listed, also pay homage to this era.

 

The Bowery continues the rich history of considered and well crafted brick buildings in Willoughby.

In doing so the Bowery addresses a gateway urban corner announcing the commencement of the retail & commercial precinct along Willoughby road.

The Bowery consists of 17 apartments, commercial spaces and two basement carparks.

 

The Bowery uses brick loggias on the lower levels and a fine colonnade on the upper levels. The Loggias provide privacy from the busy street and creates a sense of extension of space for apartments. The colonnade facilitates distant views appreciated from upper levels

Gardens, substantial balconies and a continuation of indoor / outdoor spaces from each apartment provide the delight in inhabiting the spaces.

AJH+ has been involved from commencement of the project with urban, architectural and interior design services. 

AJH+ provided:

  • ARCHITECTURE

  • INTERIOR ARCHITECTURE

  • URBAN DESIGN STRATEGY

AJH-A_The Bowery_0272_RT.jpg
AJH-A_The Bowery_0320.jpg

AJH+ AWARD WINNER 

citydesignawards-1000-SYD.png

2019 SYDNEY DESIGN AWARD WINNER: ARCHITECTURE PROPOSED

link to our Submission

AJH-A_The Bowery_0320.jpg
AJH-A_The Bowery_0350.jpg
AJH-A_The Bowery_0060.jpg
AJH-A_The Bowery_0265.jpg
AJH-A_The Bowery_0054.jpg
12670848-Willoughby_562_Willoughby_5.jpg
2016499056_11_1_200923_011707-w1654-h110
12670852-Willoughby_562_Willoughby_10.jp
AJH-A_The Bowery_0046.jpg
AJH-A_The Bowery_0188_PS.jpg