G House

G_House is a semi detached house in Gladesville Sydney that has been revitalised to reflect the contemporary living expectations of a young couple.

 

The site makes the most of the side boundary facing North and introduces a courtyard to create an active “heart” to the centre of the house acting as the link between the old and the new addition.

 

This portion of the house acts as the epicentre providing deep daylight penetration , cross ventilation opportunities, connection and visibility to all areas, acts as the primary outdoor entertaining area connected to the kitchen and also acts as second entry point to the home.

Elegant natural and robust materials including stone, timber and brick are combined to provide a contemporary addition to an existing semi detached house that is well connected to its natural context